Mijn boek over inclusie is nu verkrijgbaar!

Het boek vertelt het verhaal van Len.
Zijn broer Steef heeft een verstandelijke beperking. Het boek geeft een kijkje in een gezin waarin opgroeien net even anders gaat dan anders. Maar bovenal is het een verhaal waarin iedereen als vanzelfsprekend meedoet.

Het boek telt 160 bladzijden en 13 tekeningen. 

Het boek kost 15 euro. 

Ga direct door naar de webwinkel om het boek te bestellen! 

 

In het filmpje hierboven vertel ik over het boek. En krijg je een indruk van hoe het eruit ziet!


Wat leuk, Maud, vertel... voor wie is het boek?

 • Het boek is een écht voorleesboek voor kinderen van 6 t/m 10 jaar.
 • Kinderen die ook een broer of zus hebben met een lichte tot matige verstandelijke beperking zullen zich in Len herkennen.
 • Voor andere kinderen is het een veilige kennismaking met kinderen die een handicap hebben. 
 • Daarnaast het is boek hét ultieme cadeau voor mensen die werken in het onderwijs en de zorg. Mensen die elke dag opnieuw klaar staan om het beste uit anderen te halen. Ben je van plan 10 flesjes wijn te kopen of 15 bossen bloemen? Doe het niet! :) Geef ze mijn boek cadeau! 

Okee, Maud, ik weet nu waar je boek over gaat. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk in het boek?

Dat vertel ik je natuurlijk óók graag! Lees hier de flaptekst:

Len is zeven jaar. Zijn broer is al negen, maar lijkt soms nog wel een peuter. Hij kan nog niet eens zelf de rits van zijn jas dichtmaken. En soms wordt hij ineens heel erg boos. Langzaam leert Len anders naar zijn broer te kijken. 

Dan vindt Len een kleine gitaar op zolder. Hij verstopt 'm op zijn kamer. Samen met Jikke, zijn nieuwe buurmeisje, leert hij erop spelen. Hij geeft zich op voor de talentenjacht op school. Maar meedoen is spannender dan hij dacht...

 

 


En... staan er ook tekeningen in het boek?

Nina maakt de mooiste en leukste tekeningen EVER. Telkens als ik een tekening van haar zie word ik daar ongelooflijk vrolijk van. Ik ben er trots op dat we samenwerken. Ze illustreerde 13 tekeningen voor het boek. Oh ja, ze verkoopt haar eigen kaarten online. En die zijn ook prachtig!

Ze is heel actief op instagram (en ik trouwens ook;)), dus als je haar en mij wilt volgen, doe dat vooral! Leuk! 


Wat vonden anderen van je boek?

Veronique Werz, oprichter van het grootste platform voor zorgintensieve gezinnen in Nederland, schreef over mijn boek: 

'Een boek om voor te lezen, te koesteren en nog een keer te lezen. Iets wat anders lijkt, wordt hiermee zo gewoon.'

Tijdens het schrijfproces heb ik samengewerkt met een lezerspanel van 10 personen. Ik stuurde hen telkens 10 hoofdstukken op en zij gaven me er feedback op. Hun reacties lees je hier:

 • 'Dit boek zou op elke basisschool aanwezig moeten zijn.'
 • 'Bijzonder inkijkje in een liefdevol gezin.'
 • 'Je boek komt binnen. Het raakt me zeer.'
 • 'Je boek is geschreven voor kinderen, maar er zitten voor mij als ouder zoveel zaken in die me aan het denken zette... dat ik de leeftijdsgrens wil veranderen: van 6 tot 99 jaar.'
 • 'Als ouder van een kind met een beperking die op zoek is naar een school voor hem, vind ik het erg leuk om te lezen hoe Steef wordt opgenomen in de buurt.'
 • 'Mijn kind smult van de gezins-anekdotes.'
 • 'Het slot vond ik prachtig. Bijzonder dat je dat zo kunt schrijven.'
 • 'Een must-read voor elk ouder.'
 • 'Je verhaal zit goed in elkaar. Alles past precies.'
 • 'Ik weet niet of je het in de gaten hebt, Maud, maar er staan heel wat opvoedkundige tips in je boek. Dat maakt het verhaal ook heel interessant voor ouders om te lezen!'

 

Toffe extra

Bij elk hoofdstuk wordt een vraag gesteld. Daardoor bevat het boek niet alleen maar een mooi, maar vooral ook een heel persoonlijk verhaal. Het boek zorgt ervoor dat ouders de beperking van hun ene kind voor het andere op een open manier kunnen bespreken, op een manier die alle gezinsleden recht doet.

Op school geeft het een mooie aanzet voor een gesprek over verschillen in de klas. Hoe zorg je ervoor dat iedereen mee kan doen? Welke talenten heeft iedereen? Hoe kunnen we elkaar het beste helpen?

Hoe meer mensen weten hoe kinderen samen kunnen opgroeien, hoe beter!

 

 

Waar kan ik het boek bestellen?

Het boek is te bestellen in mijn webwinkel. Je kunt met iDEAL betalen. Daarnaast is het mogelijk om het boek als cadeautje weg te geven. Als je meer dan 5 exemplaren wilt bestellen, neem in dat geval contact met me op via info@maudwilms.nl 

 

Wil je niets missen?

Schrijf je dan hieronder in voor mijn inspiratie-brief. Je vindt er altijd een inclusie-blog en een lied. Ik schrijf 'm met zorg en verstuur 'm met veel plezier! Elke drie weken komt ie naar je toe! Schrijf je hier in: