· 

'Arje is de beste van de school!'

De kinderen op Arje's school zijn zich er inmiddels van bewust dat Arje met alles net wat langzamer is dan zij zelf. Maar dit weten ze nog niet! 

(539x gelezen)


Arje kan best een aardig riedeltje drummen. Hij haalt overal muziek uit. 

Als we buiten wandelen, drumt hij met zijn handen op paaltjes, boomstronken, lantaarnpalen en prullenbakken ('niet doen, Arje, vies!').
De langste stokjes van de Knexx gebruikt hij om te tikken op een kastje, de vazen op de vensterbank en de bordjes op tafel. Zo brak hij eens de glazen deurtjes van de keukenkast door er met z'n drumstokken op te slaan. Niet met de bedoeling het kapot te maken, maar omdat hij wil weten hoe het klinkt.

Dan breekt op school het project muziek aan. Er wordt gezongen en muziek gemaakt. Er wordt over muziek gelezen, gekleurd en geschreven. En ook komen muzikale ouders, opa's en oma's naar de school om muziek te maken. Een project naar mijn hart.


En dus neem ik mijn gitaar mee en zing in de klassen van Arje en Loek een paar liedjes. Het wordt een vrolijke, muzikale boel. Helemaal wanneer Arje en Loek zelf ook even mogen laten zien wat ze al op de gitaar kunnen.
Even optreden, net als mama!


Op donderdagmiddag, als de school uit is, rent Arje op me af. 'Mama, mama, ik mag drummen,' en hij wil de school alweer in rennen. Ik wil hem nog vragen wat er nu precies aan de hand is, maar begeleidster Sylvia komt ook naar buiten, en vertelt me lachend dat het echt waar is. Er staat een drumstel in de aula, en Arje... mag erop.

Opgetogen glimlachend ('ik ga drummen!') baant hij zich een weg door de volle gang met kinderen die jassen aantrekken en tassen pakken. In de verte horen we al wat gedrum. Hij loopt, hóbbelt, en rent half voor me uit, en ik kan zijn hart enthousiast voelen kloppen.


'Ah, daar ben je al, Arje,' zegt een vader. 'Nu mag jij erop!'
En hij geeft Arje de stokken van zijn elektrisch drumstel. En vrijwel meteen heeft Arje een lekker ritme te pakken. Het drumstel is aangesloten op de geluidsinstallatie en zijn gedrum klinkt door de hele aula. 
En al gauw staan er 20 kinderen om Arje heen. 
Vol bewondering kijken ze naar hem.

'Arje is net een rockster!' roept een meisje vol bewondering.
'Nou,' roept iemand anders. 'Hij is de beste van de hele school!'

Wat leuk dat je mijn blog las!

Ik schrijf elke 3 weken een blog, en verstuur dit aan mijn nieuwsbrieflezers. In blogs schrijf ik over de invulling van het leven van mijn zoon Arje. Ondanks zijn beperking, groeit hij midden in de samenleving op. Daar wordt de wereld mooier van!
Ik schrijf hier ook liedjes over en stuur je ook elke keer een 1-minute-song toe.
Mijn E-zine bestaat dus eigenlijk alleen maar uit goed nieuws, inspiratie, muziek en inclusieve verhalen. Ook daar wordt de wereld mooier van! 
Hieronder kun je je inschrijven. Join the list!
Hartelijke groetjes,
Maud Wilms