Brus Power · 15. april 2019
Lens broer Steef heeft een verstandelijke beperking. Dit boek geeft een kijkje in een gezin waarin opgroeien net even anders gaat dan anders. 'We lezen het voor aan mijn dochter. Haar broer heeft het syndroom van Xia-Gibbs. Ze herkent veel van haar eigen broer in het boek. Prachtig...' - Illepille 'Petje af en een diepe buiging voor dit heerlijke boek dat voor meer begrip in onze samenleving zorgt!' - Tajine 'Ik mocht van Daan niet stoppen met lezen!' - Inge Lees hieronder het eerste hoofdstuk....

Brus Power · 06. februari 2019
Mijn jongste zoon (7) wil niet meer altijd mee naar de supermarkt. Maar vorige maand had hij een missie: het voetbalplaatjesboek kopen van zijn eigen zakgeld. In de supermarkt roept hij enthousiast: 'Ik ga even kijken waar het ligt. Even later, terwijl ik groenten en fruit in de kar leg, komt hij weer aangewandeld. Maar zonder boek in zijn handen.

Beperking? Talent! · 14. januari 2019
Arje doet mee aan de voorspeelmiddag van de drumschool. Maar wat gaat hij drummen? En hoe lang?

Beperking? Talent! · 18. december 2018
'Nog een Arje!' roept Arje weer, als er een ander jongetje met het Williams Syndroom voor zijn neus staat. Hij schudt handen, zegt voortdurend zijn naam en wijst dan op zichzelf. Vrolijk herhaalt hij de namen van de andere kinderen. Hij spreekt ze steeds verkeerd uit, maar hij merkt het niet. Hij is volledig in zijn element. Er zijn ook volwassenen met hetzelfde syndroom als Arje aanwezig. Een aantal jaren geleden vond ik het erg confronterend om hen te zien. Inmiddels ken ik velen persoonlijk...

Meedoen op school · 30. november 2018
Arje gelooft heilig in de sint. Maar hij is nu wel al 9 jaar. Vertellen we hem wel of niet dat sint niet bestaat?

Beperking? Talent! · 08. oktober 2018
Dit vraagt ze. De onbekende mevrouw. Ze kijkt mijn 9-jarige zoon onderzoekend aan. Laten we wel wezen. Ik voel me extreem ongemakkelijk bij het opsommen van Arje's beperkingen. Helemaal wanneer hij naast me staat.

Meedoen in de buurt · 17. september 2018
'Papa, mama, zeg me toch, hoeveel nachtjes slapen nog?' Ken je dit liedje nog? Eén van de liedjes uit Kinderen voor Kinderen (editie 6). Mijn oude cd's worden inmiddels grijs gedraaid. Eindeloos luisteren Arje en Loek naar de liedjes. 'Zomaar wham in vuur en vlam' (editie 13) wordt vol enthousiasme mee gezongen. En bij 'Meidengroep' (uit editie 4), jawel, echt waar, hebben we ons eigen verzonnen dansje. Ik grinnik terwijl ik dit opschrijf. Terwijl ze lekker luisteren, lekker lezen en af en toe...

Beperking? Talent! · 31. augustus 2018
Vanochtend zaten we in de auto en was Rowwen Hèze op de radio. 'T IS EEN KWESTIE VAN GEDULD. RUSTIG WACHTEN OP DE DAG. DAT HEEL HOLLAND LIMBURGS LULT. Je kent 'm. Uiteraard zing ik het lied uit volle borst mee.

Meedoen in de buurt · 25. juni 2018
Wat zou het toch fijn zijn als Arje zelfstandig de deur uit kan wandelen. Lijkt me prachtig. Hij is zó gericht op socializen, dat het in zijn leven veel zal toevoegen. Gewoon even naar het speeltuintje om de hoek. Omdat hij daar zin in heeft. Wat een droomdoel. Maar de moed zingt me nu al in de schoenen.

Meedoen op school · 04. juni 2018
Wanneer ik mensen vertel dat Arje naar een reguliere school gaat, reageren ze vaak met: 'Arje zal wel gewoon mee kunnen in de klas.' 'Zijn beperking zal wel niet zo erg zijn.' 'Hij zal wel niet zo'n last hebben van alle prikkels.' 'Míjn kind zou het tempo op een reguliere school niet aankunnen.' 'Wordt ie niet gepest?'

Meer weergeven