Beperking? Talent!

Beperking? Talent! · 14. januari 2019
Arje doet mee aan de voorspeelmiddag van de drumschool. Maar wat gaat hij drummen? En hoe lang?

Beperking? Talent! · 18. december 2018
'Nog een Arje!' roept Arje weer, als er een ander jongetje met het Williams Syndroom voor zijn neus staat. Hij schudt handen, zegt voortdurend zijn naam en wijst dan op zichzelf. Vrolijk herhaalt hij de namen van de andere kinderen. Hij spreekt ze steeds verkeerd uit, maar hij merkt het niet. Hij is volledig in zijn element. Er zijn ook volwassenen met hetzelfde syndroom als Arje aanwezig. Een aantal jaren geleden vond ik het erg confronterend om hen te zien. Inmiddels ken ik velen persoonlijk...

Beperking? Talent! · 08. oktober 2018
Dit vraagt ze. De onbekende mevrouw. Ze kijkt mijn 9-jarige zoon onderzoekend aan. Laten we wel wezen. Ik voel me extreem ongemakkelijk bij het opsommen van Arje's beperkingen. Helemaal wanneer hij naast me staat.

Beperking? Talent! · 31. augustus 2018
Vanochtend zaten we in de auto en was Rowwen Hèze op de radio. 'T IS EEN KWESTIE VAN GEDULD. RUSTIG WACHTEN OP DE DAG. DAT HEEL HOLLAND LIMBURGS LULT. Je kent 'm. Uiteraard zing ik het lied uit volle borst mee.

Beperking? Talent! · 22. januari 2018
Arje en Loek komen kijken naar een bijzonder optreden van mij, Dyanne, Linda en het Limburgs Fanfare Orkest. Wat vonden ze ervan?

Beperking? Talent! · 14. augustus 2017
'Heb jij een beugel?' vraagt Arje aan elke 11 tot 15 jarige die hij tegenkomt. Ze nemen hem dan vaak van top tot teen op. Zou het een strikvraag zijn? Na een voorzichtig bevestigend antwoord vraagt Arje direct: 'Mag ik 'm zien?' Een blog met een verrassende conclusie!

Beperking? Talent! · 24. juli 2017
'Hij eet raar,' zegt Arje terwijl hij met z'n vinger wijst naar iemand aan een tafeltje achter mij. Als ik even omkijk, zie ik een jonge man met het Syndroom van Down genieten van zijn spaghetti. Arje blijft wijzen, kijken en lachen. Wat nu?

Beperking? Talent! · 17. mei 2017
Als Arje niet met Loek mee mag naar het speeltuintje om de hoek is hij erg verdrietig. Wat werkt dan het best?