Meedoen op school

Meedoen op school · 30. november 2018
Arje gelooft heilig in de sint. Maar hij is nu wel al 9 jaar. Vertellen we hem wel of niet dat sint niet bestaat?

Meedoen op school · 04. juni 2018
Wanneer ik mensen vertel dat Arje naar een reguliere school gaat, reageren ze vaak met: 'Arje zal wel gewoon mee kunnen in de klas.' 'Zijn beperking zal wel niet zo erg zijn.' 'Hij zal wel niet zo'n last hebben van alle prikkels.' 'Míjn kind zou het tempo op een reguliere school niet aankunnen.' 'Wordt ie niet gepest?'

Meedoen op school · 22. april 2018
Daar fietst ze. Julia. Twee handen aan het stuur. Vrolijk babbelend. De trappers trapt ze razendsnel rond. Het filmpje op facebook is schattig, het verhaaltje erbij aandoenlijk. Net als Arje heeft ze het Williams Syndroom. En ineens... steekt het me. Zij kan het wél. (364x gelezen)

Meedoen op school · 04. september 2017
Arje staat stokstijf stil. Met zijn mond open. Ik vraag me nieuwsgierig af wat er gaat gebeuren. De jongens zouden kunnen doen alsof ze het niet gehoord hebben. Ze zouden kunnen wegfietsen of verder kunnen gaan met hun spel. Maar in plaats van dit alles, gebeurt er iets wonderlijks.

Meedoen op school · 03. juli 2017
Een klasgenootje van Loek zegt hem dat zijn broer gehandicapt is. In dit blog vertel ik waarom dit woord bij lange na niet omvat hoe Arje werkelijk is. Check ook vooral het filmpje bij dit blog! Daar drumt Arje samen met mij een stuk van het lied Thinking out loud van Ed Sheeran.

Meedoen op school · 12. juni 2017
De kinderen op school weten het. Ze weten dat Arje niet de slimste is. Hij is ook niet de snelste. En ook niet degene met de meeste vrienden. Hij komt er zelfs niet in de buurt. Ze weten dat hij soms onverstaanbaar praat. Dat hij traag rent (want als jij er naast lóópt, ga je even snel). Dat hij geen geheimpje kan bewaren en dat hij je wekenlang elke dag dezelfde vraag kan stellen. Maar dit weten ze nog niet...

Meedoen op school · 30. maart 2017
Steef gaat naar de reguliere school in de buurt. Wat levert hem dat nou echt op? Je vindt hier de 5 voordelen op een rij.