Meedoen op school

Meedoen op school · 30. november 2018
Steef gelooft heilig in de sint. Maar inmiddels zit hij in groep 5. Zijn klasgenoten geloven niet meer in Sinterklaas. Vertellen we het grote geheim wel... of niet?

Meedoen op school · 17. september 2018
... zo gaat het liedje van Kinderen voor Kinderen. De woorden snijden door mijn ziel. Gelukkig zijn er nog meer prachtige liedjes van Kinderen voor Kinderen, die we gebruiken op Steefs kinderfeestje.

Meedoen op school · 04. juni 2018
Wanneer ik mensen vertel dat Steef naar een reguliere school gaat, denken ze vaak dat hij in de klas gewoon mee kan komen. Hoe ging zijn reguliere schooltijd van start?

Meedoen op school · 04. september 2017
Steef staat stokstijf stil. Met zijn mond open. Ik vraag me nieuwsgierig af wat er gaat gebeuren. De jongens zouden kunnen doen alsof ze het niet gehoord hebben. Ze zouden kunnen wegfietsen of verder kunnen gaan met hun spel. Maar in plaats van dit alles, gebeurt er iets wonderlijks.

Meedoen op school · 03. juli 2017
Een klasgenootje van Len zegt hem dat zijn broer gehandicapt is. In dit blog vertel ik waarom dit woord bij lange na niet omvat hoe Steef werkelijk is. Check ook vooral het filmpje bij dit blog! Daar drumt Steef samen met mij een stuk van het lied Thinking out loud van Ed Sheeran.

Meedoen op school · 12. juni 2017
De kinderen op school weten het. Ze weten dat Steef niet de slimste is. Hij is ook niet de snelste. En ook niet degene met de meeste vrienden. Hij komt er zelfs niet in de buurt. Ze weten dat hij soms onverstaanbaar praat. Dat hij traag rent (want als jij er naast lóópt, ga je even snel). Dat hij geen geheimpje kan bewaren en dat hij je wekenlang elke dag dezelfde vraag kan stellen. Maar dit weten ze nog niet...