Mijn boek

Terwijl ik dit schrijf, halverwege augustus 2018, is de eerste versie van mijn voorleesboek af. Ik ben het nu aan het herschrijven. Er ontstaan vanzelf nieuwe ideeën doordat mijn 10-koppige lezerspanel met me mee leest en me vertelt wat ze ervan vinden. Dat lezerspanel is ontstaan vanuit mijn nieuwsbrief. Ik vroeg in één van mijn nieuwsbrieven: 'Wie wil meelezen?' En er waren maar liefst 35 mensen die zich daarvoor aanmeldden! Ik koos er 10 uit, en zo had ik een stok achter de deur om het eens lekker op een schrijven te zetten.

 

Waar gaat het boek over?

Len is zeven jaar. Zijn broer is al negen, maar lijkt soms nog wel een peuter. Mama helpt hem tijdens het avondeten. En hij kan nog niet eens zelf de rits van zijn jas dichtmaken. Langzaam begint Len anders naar zijn broer te kijken. Wie is er eigenlijk ouder?
Dan vindt Len een kleine gitaar op zolder. Hij verstopt 'm op zijn kamer. Samen met Jikke, zijn nieuwe buurmeisje, leert hij erop spelen. Hij geeft zich op voor de talentenjacht op school. Maar meedoen is spannender dan hij dacht...

In dit voorleesboek heeft Len's broer Steef een verstandelijke beperking. Het geeft een intiem kijkje in een gezin waarin opgroeien net even anders gaat dan anders. Maar bovenal is het een boek waarin iedereen als vanzelfsprekend meedoet.

Kinderen die ook een broer of zus hebben met een beperking zullen zich in Len herkennen. Voor andere kinderen is het een veilige kennismaking met kinderen die een handicap hebben. Het boek zorgt ervoor dat ouders de beperking van je ene kind voor het andere op een open manier bespreekbaar kunt maken. En op school geeft het een mooie aanzet voor een gesprek over verschillen in de klas. Hoe zorg je ervoor dat iedereen mee kan doen?

Voor wie is het boek?

Het boek is een écht voorleesboek voor kinderen van 6 t/m 10 jaar.
Daarnaast helpt het ouders en leerkrachten om het gesprek aan te gaan. Als één van de kinderen in je gezin of in je klas een beperking heeft, is het soms moeilijk om daarover te praten. Het boek haalt deze drempel weg. 

Komen er ook tekeningen in het boek?

Kijk, deze ukelele heeft Nina getekend! 

 

Jazeker! Een kennis wees me op de tekeningen van Ninamaakt. Nina maakt de mooiste en leukste tekeningen EVER. Telkens als ik een tekening van haar zie word ik daar ongelooflijk vrolijk van. Ik ben er trots op dat we gaan samenwerken. Oh ja, ze verkoopt haar eigen kaarten online. En die zijn ook prachtig!

Ze is heel actief op instagram (en ik trouwens ook;)), dus als je haar en mij wilt volgen, doe dat vooral! Leuk! 


Reacties van het lezerspanel

  • 'Dit boek dat op elke basisschool aanwezig zou moeten zijn.'
  • 'Bijzonder inkijkje in een liefdevol gezin.'
  • 'Je boek komt binnen. Het raakt me zeer.'
  • 'Als ouder van een kind met een beperking die op zoek is naar een school voor hem, vind ik het erg leuk om te lezen hoe Steef wordt opgenomen in de buurt.'
  • 'Mijn kind smult van de gezins-anekdotes.'
  • 'Het slot vond ik prachtig. Bijzonder dat je dat zo kunt schrijven.'
  • 'Je verhaal zit goed in elkaar. Alles past precies.'
  • 'Ik weet niet of je het in de gaten hebt, Maud, maar er staan heel wat opvoedkundige tips in je boek. Dat maakt het verhaal ook heel interessant voor ouders om te lezen!'

 

 

Wanneer komt het boek uit?

Goeie vraag! :)
Ik heb nog nooit een boek gepubliceerd. Voor alles is een eerste keer!
Maar ik verwacht dat het in januari 2019 klaar is. Vóór die tijd zal ik je laten weten wanneer je het boek kunt bestellen.

 

Wil je weten wanneer dat kan?
Of wil je kans maken één van de eerste 10 exemplaren?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Ik houd je dan volledig op de hoogte!

 

 

Ja, ik wil kans maken op één van de eerste 10 exemplaren!