Mogen alle kinderen vanzelfsprekend meedoen in jouw klas?

Je geeft les met hart en ziel. Elke dag weer zorg je ervoor dat de leerlingen in je klas met plezier naar school komen. En je bent ervan overtuigd dat je ze op school waardevolle lessen bijbrengt.

Maar het onderwijs verandert.

Je hebt leerlingen in je klas met uitdagende ondersteuningsbehoeften. En bij hen weet je nog niet zo zeker of alles wat je erin stopt, er ook wel uitkomt. Bovendien twijfel je aan het effect dat deze leerlingen op de andere kinderen in je las hebben.Aan de hand van 5 sleutels vertel én zing ik het inspirerende verhaal van mijn zoon Arje (8 jaar). Hij heeft een verstandelijke beperking. Een IQ van 56. Een grote vertraagde ontwikkeling. En toch gaat hij naar de reguliere school in de buurt. De weg ernaar toe was lang en moeizaam. Maar inmiddels zit Arje helemaal op zijn plek in groep 4. 

Welke 5 sleutels zorgen ervoor dat het bij Arje wél lukt om verschil mooi gewoon te laten zijn? In een inspirerende, muzikale workshop van een uur vertel én zing ik zijn verhaal. Op het eind van de workshop kun je morgen direct aan de slag met de sleutel van jouw keus. 

Beluister hier hét inclusie-lied!


Wat maakt mijn workshop bijzonder?

  • Een verhaal over inclusie vertelt én gezongen door een ouder is uniek in Nederland.
  • Dit muzikale verhaal is géén lofzang. Het is een open, oprecht en inspirerend verhaal over wat inclusie aan levens toevoegt wanneer het slaagt.
  • In mijn verhaal verwerk ik inspirerende ideeën van andere scholen en leerkrachten. Hoe doen zij het?
  • Ik stond 10 jaar voor de klas en leg als geen ander de verbinding tussen leerkracht en ouder.
  • Praktische inslag: Welke sleutel inspireert je het meest? Na afloop kan elke leerkracht met een zelf gekozen sleutel aan de slag in zijn/haar eigen klas.

Het is een verhaal met liedjes die je raken in alle rollen van je leven.
Het is een verhaal met een traan, maar vooral ook een lach.
Een verhaal over vallen en opstaan.
Met parels én puzzels.

Mijn verhaal is speciaal geschikt voor:

  • Reguliere basisscholen die op zoek zijn naar een manier om inclusie vorm te geven.
  • Onderwijsorganisaties die een congres of studiedag voor hun leerkrachten organiseren en op zoek zijn naar een betekenisvolle workshop rondom inclusie.
  • Speciale (basis)scholen die het thema inclusie verder willen uitdiepen.
  • Samenwerkingsverbanden die lezingen organiseren voor collega's of aangesloten scholen.

Lees hier meer reacties van anderen.


Wat is jouw investering?

BASIS
1 workshop van 50 minuten tot 1 uur, maximaal 40 personen: 495 euro.

EXTRA 
Ik breng dezelfde workshop nogmaals in een 2e workshop-ronde: 745 euro.

Prijzen zijn exclusief reiskosten en exclusief 6% btw.

 

Ik geloof in een Nederland waarin iedereen vanzelfsprekend samen werkt en leeft. Door mijn verhaal te vertellen komt het realiseren van die wens steeds dichterbij. Daarom kom ik ook graag op jouw studiedag langs om mijn verhaal te vertellen! 


Warme groet,

Maud Wilms 

 

 


Wil je mijn naam onthouden voor de volgende studiedag?

Ik verstuur elke 3 weken een inspirerende nieuwsbrief over mijn werk. Daarin deel ik o.a. een inclusief blog en in 2018 ook liedfragmenten van mijn liedjes. De perfecte manier om mij niet uit het oog te verliezen. Gratis en zonder gedoe. Je kunt je hier inschrijven: