Wie vindt de beste verstop-plek?

Afgelopen week dook ik in mijn archieven en vond per toeval een verhaal dat me ontroerde. Ik schreef dit zo'n 5 jaar geleden, het werd gepubliceerd op Lotje&Co en ik deel 'm graag met je. 

 

(de foto hiernaast is ook van 5 jaar geleden!)


We hebben gegeten. Sesamstraat is voorbij.
En hij vraagt: 'stoppertje spele?'
Met grote ogen kijkt hij me aan.
'Ja,' zeg ik.
Hij lacht.

'Mama stoppe.' 
'OK,' zeg ik. 'Dan moet jij tellen.' 

Hij doet zijn handen voor zijn ogen en begint te tellen. 
'1, 2, 3, (ik trek een sprintje naar de keuken), 7, 5, 8, ik kom!
Vanuit de keuken hoor ik hem roepen: 'Mama, waar ben je?'
Hij vindt me snel, de keuken is inmiddels een geijkte verstop-plek en hij slaat zijn mollige armpjes om mijn benen. Ik buk en knuffel hem.
'Nog een keer,' zegt hij en we spelen verder.

Hij telt. Ik verstop.
Ik verstop me achter de grote stoel en een volgende ronde er bovenop. Een andere keer zit ik bovenop de tafel of juist eronder. Zijn blijdschap is iedere keer weer onbeschrijfelijk als hij me vindt. Hij lacht, kraait, roept en krijgt er geen genoeg van. 
Dit is te merken aan hoe hij telt, want dat wordt steeds korter. '1, 2, 3, ik kom!' maar vaak ben ik dan nog maar net uit het zich verdwenen. Dus zeg ik: 'Je moet wel tot 10 tellen, hoor!
'1, 2, 3, 10, ik kom!'

Dan vind ik dé ultieme verstop-plek. De jongens hebben hun eigen kindertafel waar ze met z'n tweetjes wel eens onder gaan zitten. Zou het mij ook lukken? Ik schuif de stoeltjes weg en kruip eronder. Het past net wanneer ik me in foetus-houding oprol, en ik schuif met één hand de stoeltjes weer terug op hun plek. (Overigens pas nadat ik gezegd heb dat hij maar in de keuken moet gaan tellen, om mezelf wat meer tijd te geven).
'... ik kom!'

Daar komt hij aan dribbelen. Ik zie zijn voetjes naar de grote stoel gaan, hij loopt erom heen, maar vindt me niet. Hij zoekt achter de bank en gaat voor de zekerheid terug naar de keuken. 'Mama, waar ben je?'

Dit duurt 'm wat te lang. 
'Onder de eettafel nog maar eens kijken,' hoor ik hem zowat denken.
Uiteindelijk valt zijn oog op de stoeltjes die niet helemaal recht voor zijn eigen tafeltje staan. 
'MAMA!' ik hoor de opluchting in zijn stem en hij knuffelt me vol overgave.

Loek weet het. 
Als Arje door één van ons naar bed gebracht wordt, mag hij een kwartiertje langer opblijven. En dan  mag hij even alleen spelen met papa of mama.
Ongestoord. 
En met exclusieve aandacht.

 

Wat leuk dat je mijn blog las!

Ik schrijf elke 3 weken een blog, en verstuur dit aan mijn nieuwsbrieflezers. In blogs schrijf ik over de invulling van het leven van mijn zoon Arje. Ondanks zijn beperking, groeit hij midden in de samenleving op. Daar wordt de wereld mooier van!
Ik schrijf hier ook liedjes over en stuur je ook elke keer een 1-minute-song toe.
Mijn E-zine bestaat dus eigenlijk alleen maar uit goed nieuws, inspiratie, muziek en inclusieve verhalen. Ook daar wordt de wereld mooier van! 
Hieronder kun je je inschrijven. Join the list!
Hartelijke groetjes,
Maud Wilms

Welke gedachte komt er in je op na het lezen van dit blog?

Deel het hier: