Deze 5 vragen beantwoord ik het vaakst

Het is tijd voor een leuk lijstje met de 5 meest gestelde vragen die mensen me stellen! Misschien staat jouw vraag hier ook tussen!

 

 

1. Het lijkt me zo moeilijk wat je doet! Gebruik je steeds dezelfde melodie?

Nee, elk lied is uniek.

Ik laat me volledig leiden door de woorden en zinnen die tijdens de bijeenkomst gebruikt worden. 

Soms zorgt juist het thema, een subtitel of een groep woorden ervoor dat mijn brein aan het werk gaat. Daarnaast is elke bijeenkomst anders. In sommige congressen staan ontmoetingen tussen collega's centraal. Op andere bijeenkomsten gaat het om kennisdeling. Weer ergens anders moet er een manier gezocht worden om aan (opgelegde) eisen te voldoen. De sfeer op deze drie congressen is natuurlijk compleet anders. Dat volstaat een standaard lied echt niet. Dan wil ik juist met tekst en muziek kunnen inhaken op het doel.

Overigens, juist dat creatieve proces is één van de tofste dingen van mijn werk!

Foto: Michiel Pompert


2. Maud, waar woon je eigenlijk?

Ik woon in Apeldoorn en reis voor mijn muzikale bijdragen door heel Nederland. Door de Corona-crisis heb ik ervoor gezorgd dat ik ook veel dingen online kan doen. Zo schrijf ik dan bijvoorbeeld een uniek lied thuis, en ik zing het later live tijdens een online vergadering. Het zorgt tijdens een online bijeenkomst een prachtige verbinding. Check hier alle mogelijkheden.

 

 

3. We willen graag iets met elkaar zingen. Kan dat ook?

Jazeker! Samen zingen zorgt voor een warm, harmonieus gevoel.

 

Thuis schrijf ik een meerstemmig refrein en tijdens je bijeenkomst vul ik de coupletten in.
Op je congres oefen ik als afsluiter het refrein met het publiek. Dat zorgt voor een hele bijzondere, warme sfeer.
Want iedereen zingt met me mee: van leerkracht tot accountant, van automonteur tot bestuurder. Iedereen!
Daarna zingen we het volledige lied gezamenlijk. Als je even wilt zien hoe dat gaat, lees dan dit blog.


Daar zie je een filmpje van het oefenen, en een fragment van het samen zingen. Zo heb je meteen een beeld hoe dat voor jouw bijeenkomst zou kunnen klinken.

Je kunt er ook voor kiezen om een lied samen te schrijven. Het geeft een verbindende, creatieve vibe.
Ik bied hiervoor workshops aan. Het past heel goed tijdens een studie- of personeelsdag. Hier lees je mijn mogelijkheden.

Vaak hoor ik achteraf: 'Wat klonken we mooi samen!' En inderdaad... een uniek lied samen meerstemmig zingen met een zaal vol collega's ... dat is onvergetelijk!

 

 

4. Hoe oud ben je eigenlijk?

38 :)

 

 

5. Wij zoeken voor onze bijeenkomst een toffe opening. Weet jij iets leuks?

Tja, deze vraag kwam zo vaak dat ik er iets op bedacht heb!
Check het filmpje hiernaast (of hieronder als je dit op je telefoon leest!).

Ik open de dag met een vrolijk optreden van 5 minuten waarin ik veel bekende liedjes in rap tempo achter elkaar zing. Het is grappig, heel muzikaal, laagdrempelig en brengt iedereen in een vrolijke stemming. Ik link in mijn praatje over muziek kort naar het thema van jouw dag. Alle info vind je hier.

 


Lees hier meer: