Over mij

Foto: Michiel Pompert

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar mij!
Ik vertel je graag wat meer over mezelf. 

 

Eerste lied

Mijn eerste liedje schreef ik toen ik 13 was. En ik ben daar nooit meer mee opgehouden. In een lied denk je niet, je voelt. In een lied hoor je vooral je eigen verhaal. 
Ik vind dat een bijzonder krachtig gegeven! Ik zet mijn liedjes-schrijf-talent graag in om de boodschap van een ander te versterken.

 

Maar ook mijn eigen boodschap wordt sterker door een lied.

Talent
Mensen die me al langer kennen, weten dat mijn zoon  het Williams Syndroom heeft. Het is een bijzonderheid in zijn chromosomen die zorgt voor een verstandelijke beperking. Maar voor mij heeft hij vooral... een uitzonderlijk muzikaal talent. 

Hieronder zie je ons samen muziek maken. Misschien vind je het leuk om even te kijken:Grootste wens
Als je mij vraagt naar mijn grootste wens, dan is het dat hij net als iedereen mag opgroeien in de gewone samenleving.
Dat hij dezelfde kansen krijgt als ieder ander.
Dat hij later gewoon aan het werk kan gaan.

Ik zie elke dag hoe het zijn leven verrijkt nu hij opgroeit in de buurt. En ik zie niet alleen hém groeien... Kinderen om hem heen leren als vanzelf belangrijke levenswaarden als naar elkaar omzien, geduldig zijn, kansen pakken en geven.

Dit gun ik iederéén! Inmiddels gaat mijn wens allang niet meer alleen over mijn zoon...

Ik geloof dat heel Nederland mooier wordt wanneer verschillen mooi gewoon zijn.

 

 


Mijn werk

In mijn werk als inspirator vertel én zing ik hierover. Ik doe dit voornamelijk op bijeenkomsten in onderwijs, zorg, en bij de overheid. Zo zong ik mijn inclusie-lied al eerder op zowel de ministeries van VWS en OCW. Iets waar ik best wel trots op ben. 


Door mijn gezin heb ik veel ervaring heb in onderwijs- en zorgland en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Maar daarnaast rondde ik de PABO af en heb ik een 2e graad onderwijsbevoegdheid Engels. Ik werkte 10 jaar in het onderwijs. Voornamelijk met kinderen die met intensieve begeleiding tóch hun VMBO Basis diploma haalden. Hierdoor werkte ik ook intensief samen met ouders, maar ook met de vele externe instanties om de leerlingen heen.

Juist door deze combinatie begrijp ik beide belangen als geen ander en kan ik me goed inleven in de gevoelens die er, hoe je het ook wendt of keert, altijd zijn. In een lied kun je dat blootleggen zonder dat het 'pijn doet'.
Want het is er. En het mag er zijn.

Als liedjesmaker schrijf ik ter plekke liedjes van congressen en bijeenkomsten.
Ik schrijf het liefst liedjes waarin iedereen gehoord wordt.
Waarin iedereen zijn eigen verhaal hoort. 
Mijn liedjes zijn dan ook altijd positief, met een blik op de toekomst en warm. Vooral dat laatste is iets wat het publiek, maar ook opdrachtgevers, vaak benoemen. En dat vind ik een heel mooi compliment. 

 

(tekst gaat verder onder de foto van Peter Kos)

 

 

Verschil is Mooi Gewoon Blog
In mijn blog vertel ik elke week een kort verhaal waarin meedoen centraal staat. Als je ouder bent van een kind met beperking of een kind met een uitdaging (wat het dan ook is) gaat er vaak ontzettend veel tijd zitten in de zaken regelen zodat je gezin kan draaien.

  • Maar ook zijn er veel ziekenhuis- en doktersafspraken,
  • school vraagt aandacht,
  • om nog maar niet te spreken van het invullen van legio formulieren,
  • vrijetijds-indeling,
  • invullen van vakantie,
  • organiseren van het huishouden,
  • en oh ja... werk! 

Magie
Meedoen, samen spelen, een sportclub, een uitje, elkaar ontmoeten in de speeltuin... dat zijn dingen die vaak pas op de laatste plaats komen.
Terwijl daar juist de magie wacht!
Ik merk dat het alle moeilijke rest juist een stuk eenvoudiger maakt.

Verstoppen
In mijn wekelijkse verhaal nodig ik ouders, maar ook zorgprofessionals, begeleiders en leerkrachten, uit juist daar een prioriteit van te maken. We kunnen onze kinderen niet blijven verstoppen op school, thuis, achter de iPad, bij de caravan op vakantie, langs de lijn van het voetbalveld, door vooral NIET mee te doen aan buurt-, school-, sport-, en campingactiviteiten.

 

Wat de uitdaging ook is, ook jouw kind mag er zijn, we moeten de rest van Nederland alleen een beetje helpen met ervoor zorgen dat het lukt.

 

Mijn blogs inspireren je om jouw kind of pupil midden in de buurt te laten opgroeien.

 

En ik zou Maud niet zijn als ik er niet ook af en toe een liedje bij zou zingen! Om ervoor te zorgen dat je het niet alleen leest, maar ook voelt... deel ik er ook vaak een filmpje bij met een zelfgeschreven lied.

 


Mijn wekelijkse Verschil is Mooi Gewoon Blog start vanaf 3 september. Je kunt je hier inschrijven:

* indicates required