Met mijn muzikale wrap-ups vang ik je bijeenkomst in een lied. In lezingen en workshops over inclusie breng ik beleid terug naar de kinderen of mensen om wie het gaat. En als dagvoorzitter geef ik ruimte aan echte gesprekken – met warmte en oog voor iedereen in de zaal. Altijd met dezelfde insteek: verbinding, creativiteit en betekenis.
Ik ben een gevoelsmens. Ik heb grote interesse in mensen en wat hen drijft. Ik heb een hyperfocus en ben creatief. Ik hoor vaak terug: 'Wat een energie, wat een warmte. Je bent zo écht.'
Mijn eerste liedje schreef ik toen ik 13 was en ik ben daar nooit meer mee opgehouden. Mijn aanvankelijke hobby liep al snel uit de hand. Ik zong in de schoolband en in verschillende andere bandjes. Ik groeide op in Limburg, won daar talentenjacht De Kunstbende met een lied over een Griekse mythe. Tijdens de landelijke finale werd ik 2e. In datzelfde jaar deed ik mee aan de Soundmixshow als Ilse DeLange. In de finale werd ik 5e! In datzelfde jaar deed Renée van Wegberg mee als Celine Dion en won Mary Amora als Tina Turner. Misschien heb je het wel gezien... Ik vond het een erg toffe ervaring! In dit blog lees je de aanmoediging die Ilse DeLange persoonlijk aan me doorgaf.
Ik ging naar de pabo in Roermond. Daarna verhuisde ik naar Apeldoorn waar ik jaren als docent Engels voor de klas stond.
Muziek bleef bijzaak, maar nam al gauw serieuze vormen aan.
Zo won ik 'NCRV's Volgspot' op radio 2 en talentenjacht 'De Kans' met mijn eigen werk. Ik nam twee albums op die ik volschreef met eigen werk. Ik speelde veel en overal. Kwam op TV en in de
krant. Ik werd twee jaar op rij door de Popronde geslecteerd om mee te reizen met dit rondtrekkende festival. Mijn liedjes speelde ik door heel Nederland en ik nam twee albums op. Hierdoor won ik
als eerste vrouw de Jo Erens Prijs. Ik speelde in de voorprogramma's van Beth Hart (!), Shane Alexander en Norland Wind.
Ik woon in Apeldoorn. Maar ik ben nog steeds geregeld in Limburg te vinden. Mijn ouders, broertje en vriendinnen wonen daar. Ik hou van muzikale projecten in de taal van mijn roots: het Limburgs. Samen met Linda Zijlmans en Dyanne Sleijpen vorm ik sinds 2016 het trio 'Op Geveul'. We komen geregeld samen om muziek te maken en de Limburgse taal springlevend te houden. Verschillende van mijn Limburgstalige liedjes kwamen op de Belgische radio 2. Té leuk!
In 2014 werd ik (per toeval?) gevraagd om tijdens een bijeenkomst een lied te schrijven. Wat was dat fantastisch! Ik wilde er alleen maar méér van! Ik werkte het concept uit, hing mijn baan aan de wilgen en ging als liedjesmaker verder door het leven. Nu klinkt dat alsof dat binnen 5 seconden in kannen en kruiken was. Het ondernemen was echter nieuw voor me en ik vond vooral de eerste drie jaar erg uitdagend. Inmiddels schrijf ik zo'n 30-40 liedjes in opdracht per jaar, iets waar ik bijzonder trots op ben.
Lees in dit blog de 5 tofste plekken waar ik mijn eigen liedjes zong.
Door de vragen van opdrachtgevers breidde ik door de jaren heen mijn aanbod uit. Zo kan ik je bijeenkomst openen, of laat ik je publiek meerstemmig hún lied meezingen. Ik kan hier met volle teugen van genieten.
Daarnaast heb ik twee kinderen (2009 en 2011). De oudste heeft een verstandelijke beperking. Vanaf het begin van zijn leven geeft hij aan dat hij óók wilt meedoen. De maatschappij maakt dat echter vaak onnodig moeilijk. Hierdoor ben ik voortdurend op zoek naar manieren waarop dat wél kan. Ik vertel hierover in blogs en in Makkelijker Meedoen de Podcast.
Ik word hierdoor vaak als spreker of workshopsdocent rondom inclusie, of juist als dagvoorzitter ingezet op bijeenkomsten in
onderwijs, zorg, en bij maatschappelijke thema's binnen de overheid.
Maud vertelt haar verhaal aan Eric Corton op de Sociale Top 2018 op het Domplein in Utrecht.
Maud oefent het lied met de toezichthouders tijdens hun congres in Nieuwegein.
Maud interviewt Jan Peter Balkenende tijdens een congres in Burger's Zoo in Arnhem.
Maud zingt tijdens een bijeenkomst in het Roda JC Stadion. Geprogrammeerd samen met Nathan Rutjes.
Maud zingt haar lied omringd door MVO-ondernemers in Den Bosch.
Gespannen gezichten als Maud de MVO-prijs-genomineerden toezingt voordat bekend wordt gemaakt wie er wint.
Maud zingt haar Engelstalige lied tijdens het internationale congres van Rotterdam University.
Maud zingt haar mentoren-lied tijdens het nationale congres van Mentorschap Nederland.
Maud op het eind van haar lied bij Fontys Eindhoven, waar de aanwezigen het refrein spontaan meezongen.
Maud schrijft een lied o.a. gebaseerd op het verhaal van Erben Wennemars tijdens een congres van Anytime Fitness.
Af en toe bespeelt Maud tijdens een optreden ook haar autoharp.
Maud schrijft haar lied n.a.v. alle bevindingen op het congres van Fontys Eindhoven.