Deze aanmoediging kreeg ik van Ilse DeLange

DIT BEN IK! - 20 jaar geleden stond ik als 17 jarig meisje in de Soundmixshow van Henny Huisman als Ilse DeLange.
Misschien heb je me wel gezien, zonder dat je wist dat ik het was!


Klein geheimpje

Een klein geheimpje mag ik nu vast wel onthullen… tijdens de auditie zong ik een lied van de toen nog onbekende Beth Hart. Ik werd een dag later terug gebeld: ‘je mag voor de volgende auditieronde terugkomen, maar dan wel als Ilse DeLange.’ 


 

Waar ik eerst misschien een klein beetje van mijn à propos was, had de jury dat goed in de gaten… Ilse’s stem zat me als gegoten. 


Ik oefende uren om elk snikje en iedere intonatie zo exact mogelijk na te doen.

 

 

Wat een belevenis!

Ik stoomde van voorronde naar halve finale, door naar de grote finale. Wat een belevenis… Maud in de grote stad, doorpas-sessies, soundchecks, blonde plukken, een pruik, een leuke geluidsman, handschoenen aan op het podium, lieve woorden van Jacques D’Ancona en Tonny Eyk, heel veel familie en vrienden in de studio, mijn gesprekje met Henny Huisman (waar, door mijn zenuwachtige gestamel, heel veel uit geknipt werd!), en natuurlijk zingen alsof je leven er vanaf hangt!

 

Persoonlijk woord van Ilse

Tijdens de grote finale verraste Ilse mij met een persoonlijk woordje dat ze voor me had opgenomen. Ze zei iets wat ik nooit vergeten ben: ‘Ik twijfel er niet aan dat je het goed gaat doen. Maar ik weet dat je ook bezig bent met je eigen werk en ik wens je toe dat je dit na deze show lekker mag gaan ontdekken. Toi toi toi!’ 

 


Met Ilse’s aanmoediging op zak deed ik mee aan de Kunstbende met een eigen geschreven lied. Ik won in Limburg, en werd uiteindelijk 2e in de landelijke finale. Een bepalend moment… want met eigen liedjes schrijven ben ik sindsdien nooit meer opgehouden.

 

 

Lees hier meer: