3 sterke punten in de organisatie van dit succesvolle online congres

Ze gingen van een hybride congres naar een volledig online congres. HOE deden ze dat? Je leest het hier!


3 sterke punten in de organisatie

Het Kinderrechten Collectief bestond 25 jaar. Tijd voor een feestje! Samenwerkingspartners en betrokken waren hiervoor uitgenodigd. Door Corona zou dit feestje eerst in een hybride setting worden gevierd, maar ging het later over in een volledige online versie.

 

1.
Wat ik erg knap vond was het afwisselende programma waarbij van aanwezigen gevraagd werd niet alleen te luisteren, maar in break out rooms vooral ook mee te praten. Succesverhalen, kamerleden die debatteerden en een toffe goodie-bag die naar iedereen was toegestuurd... oef! Mooie combinatie van sterke inhoud en een uitnodigend gevoel!

2.
Zorg voor zowel een moderator (Hannah de Blaeij vervulde deze rol met verve tijdens dit congres) en een facilitator (Sanne Bloem regelde dit met Boaz Bregman). Organisatorisch liep alles op rolletjes.

3.
Wat ook echt heel goed was, was de tijdsplanning. Die pakte precies uit zoals was voorbereid. En dat maakt dat aanwezigen zich serieus genomen voelden. Tijd is kostbaar!

 

De start van het online congres

Aan het begin vroeg de moderator mij of ik al een klein stukje kon laten horen. Natuurlijk was dat afgesproken werk! Ik had de dag ervoor het 1e couplet geschreven op basis van de gesprekken met de organisatie. 

In het eerste couplet moest het natuurlijk gaan over de kinderen. Dáár doet iedereen het voor.
Nadat ik het gezongen had, vertelde Hannah dat ik het lied zou uitbreiden op basis van wat ik zou horen en zien vandaag. Op het eind zou ik het lied dan in z'n geheel zingen.


Een lied van iederéén

Ik schoof aan in de break out rooms en ondertussen stroomde de chat gedurende die middag vol met woorden en zinnen van de aanwezigen. Tijdens een plenair moment checkte Hannah even bij me in: 'Maud, hoe gaat het?'

Tja... zo krijg je natuurlijk haast vanzelf een hoge betrokkenheid: Inmiddels schreef iederéén mee aan dit jubileumlied van het Kinderrechten Collectief.

Op het eind van de middag zong ik het lied in z'n geheel. Check het filmpje! Het is live opgenomen!


'Je hebt een prachtig lied gezongen. Wat een gave heb je. Ontzettend bedankt voor je bijdrage tijdens ons online event.' - Kinderrechtencollectief


Met dank aan Hannah De Blaeij, Brigitte Boswinkel en Sanne Bloem

 

Lees hier meer: