Dit is een originele afsluiting van je symposium (met filmpjes!)

Met al je collega's een speciaal voor jullie geschreven lied meerstemmig zingen op het eind van het congres, de inspiratiedag of symposium.

Verbinding ten top!

 

Ik ben Maud Wilms, liedjesmaker. Tijdens congressen, symposia en inspiratiedagen schrijf ik een uniek lied. Dat lied zing ik op het eind van de dag. 


 

Alle opgedane inzichten komen zo op een bijzondere manier terug. Het zorgt ervoor dat mensen de nieuwe werkwijze, de visie, of aandachtspunten gemakkelijk meenemen naar hun volgende werkdag. 

 

Samen zingen

Je kunt er ook voor kiezen om de afsluiting niet alleen door mij te laten zingen, maar door het hele publiek. Had ik al verteld dat we het zelfs meerstemmig zingen?

Dat klinkt spannend... en dat is het ook wel een klein beetje! 
Maar het levert vooral heel veel verbinding op. Mensen hebben heel snel in de gaten dat je elkaar nodig hebt om er iets moois van te maken.

Hoe werkt het?

Thuis schrijf ik een meerstemmig refrein op basis van één of meerdere gesprekken die ik met je voer. Je slogan, je bedrijfsnaam, of je waarden of visie krijgt een plek in het lied.
Tijdens de bijeenkomst vul ik ter plekke de coupletten in.

Als afsluiter oefen ik met het publiek het refrein. In het begin voelt dat onwennig, maar snel zorgt het voor een ontspannende, vrolijke en warme sfeer. 

Kijk maar even naar het filmpje hiernaast of hieronder. Het is spontaan gefilmd met een telefoon gefilmd door een enthousiaste deelnemer.


Voor het echt!

Als we er helemaal klaar voor zijn, zingen we het hele lied gezamenlijk: ik zing de coupletten, de zaal zingt (meerstemmig!) de refreintjes mee. 

Vaak hoor ik: 'Wat klonken we mooi samen!'
En: 'Wat een energie!'

Mensen gaan zingend de congres-zaal uit.

Een uniek lied samen meerstemmig zingen met een zaal vol collega's... dat is onvergetelijk!

 

 


Even praktisch: hoe lang duurt het?

Elk lied dat ik componeer is weer anders. Ik hou van een vrolijk, catchy en makkelijk meezingbaar refrein. Soms wordt het tweestemmig, soms wordt het driestemmig. Het gezamenlijk oefenen van het refrein maakt deel uit van de afsluiting en duurt meestal tussen de 10 en 15 minuten. 
Het lied zelf duurt ongeveer 5-7 minuten. We zingen het meteen na onze gezamenlijke oefensessie.

Ik vraag altijd om zeker 20 minuten te reserveren in je programma.

 

 

Lees hier meer: