Deze 17 dingen leerde het jaar 2020 mij

Het is december 2020. En ik rond de laatste liedjes af van het jaar. Tijd om terug te kijken. Wat heb ik van dit jaar opgestoken?

In april had ik niet kunnen voorspellen dat ik de twaalfde maand van het jaar volgeboekt zou zijn. Want in april kan ik je vertellen, zag de wereld er heel anders uit: Geen liedjes schrijven. Geen congressen. Geen inkomsten. 

 

1. 
Niets doen is geen optie. Ik werd liedjesbezorger in mijn woonplaats. Ik speelde liedjes bij de mensen voor de voordeur. Anderhalve-meter-proof. Hartverwarmend. Het leverde me zelfs een interview in de krant op. 


2. 
Ik leerde fijne filmpjes maken van de liedjes die ik schreef. En ik schreef liedjes live tijdens online vergaderingen en congressen. Het was er niet ineens. Het duurde even. Ik ben de organisatoren van deze online events ontzettend dankbaar dat ze met mij die onbekende duik in het diepe wilde aangaan. Meer lezen hierover kan hier. 
En zo rolden nieuwe liedjesopdrachten op de mat.

3.
Mijn kinderen gaan gemakkelijker om met al die veranderingen dan ik.

4.
Soms heb je veel tijd samen nodig om te kunnen lanterfanten. Zo maakten we in de lente-lockdown mooie liedjes samen! (als je echt even iets heel vrolijks wilt zien, check het filmpje! Oh, en ze hebben nog meer filmpjes, die Broers M!)


5.
Date-night at home is dé uitvinding van 2020!

 

6. 
Ik leerde dat ik blij werd van elke dag beweging. Even op de fiets, even wandelen. En twee keer per week ren ik een rondje. Wat kan een mens daarvan opkikkeren.
Als je nu nog niet óm bent... helpt dit je zeker:

7. 
Tijdens die wandelingen luister ik een podcast of een luisterboek. Dat doe ik nu nog steeds... maar ik heb die activiteiten kunnen uitbreiden. Ik ben er namelijk per toeval achter gekomen dat ik met die oortjes niet alleen kan luisteren, maar ook kan BELLEN! Tja, jij wist dat natuurlijk al lang ;) Maar voor mij was dit baanbrekend! 
Want inmiddels loop ik ook geregeld al bellend door de buurt. 

 

8. 
Inmiddels mediteer ik elke dag. Andy van Headspace leidt me door mijn dagelijkse me-time momenten. Het liefst ga ik naar buiten op het bankje zitten om daar de nieuwe dag te begroeten. En dan kom ik he-le-maal tot rust.

 

Nou ja.... lees een beetje tussen de regels door. Want dit schrijft iemand die ooit aan een mindful cursus is begonnen en deze niet heeft afgemaakt! Maar Andy doet het echt helemaal goed. Soms denk ik namelijk wel 10 seconden nergens aan. En dat is een hele vooruitgang (progress not perfection). Inmiddels weet ik niet of ik zonder Andy kan. 

9.  
Mocht je je nu afvragen, Maud, hoe hou je dat nou vol om dat élke dag te doen? Da's een goeie. Want ik heb de neiging om een goed voornemen maar helemaal te skippen als ik het een keer (per ongeluk ofzo) heb overgeslagen.
Tijdens een van de podcasts die ik luister als ik wandel, vertelde Darren Rowse mij dat hij bedacht: 'Don't miss 2 in a row'. Kijk. Dat is een zinnetje dat ik kan onthouden. Nu hoef ik alleen maar even aan Darren te denken en ik heb mijn wandelschoenen alweer aan getrokken. 

 


10.
Back to music. Want yes, ik leerde spelen op mijn nieuwe gitaar! Het is altijd even wennen aan een nieuw instrument, maar inmiddels kan ik trots zeggen dat we één zijn.


11. 
Ik ben een vrolijker mens als ik niet elk uur nu.nl check. Of facebook. Of LinkedIn. Of instagram.

12. 
Ik mis een knuffel!! 

13. 
Ik leerde webinars geven! Mijn muzikale lezing/workshop 'Verschil is mooi gewoon' kan ik nu ook online geven. Ik genoot!

14. 
Ik waardeer leraren, docenten en leerkrachten nóg meer dan ik al deed. Handen omhoog als jij dat ook vindt!

15. 
Doorgaan zit in onze cultuur. Alles wat we nu missen: concert, de film, een festival... dat zijn de makers, lieve mensen! Volg ze, koop een online ticket, vraag het geld van je gekochte kaartje niet terug... it means the world! 
En ze zullen er weer stralend live voor je zijn wanneer het weer mag!

16. 
Wat mis ik samen muziek maken! Ik heb dan ook meer zin dan ooit om weer met mijn muzikale maatjes Linda Zijlmans en Dyanne Sleijpen te gaan touren in juni en juli van 2021. Ook al woon ik al járen in Apeldoorn. Het is heerlijk om me van tijd tot tijd volledig onder te dompelen in mijn Limburgse roots. 

(Dit project volgen kan op facebook: Op Geveul)


17. 
Mensen zijn het allerbelangrijkste.
Ik nam afscheid van mijn lieve oma. Wat ben ik blij dat onze jongens haar gekend hebben. 
Ik drink wijn uit haar prachtige glazen en gedenk haar met dankbaarheid.

We verwelkomden een neefje en een nichtje. Ik werd tante. Hoe heerlijk is dat?!

Wij mensen, wij kunnen niet zonder elkaar!

Graag neem ik dan ook even een moment om je te bedanken!
Dankjewel voor je tijd van het lezen van mijn berichten en het luisteren naar mijn liedjes.
Dankjewel voor je support op welke manier dan ook.
Dankjewel voor je aandacht voor mij en mijn werk.

Ik wens jou en de jouwen hele fijne kerstdagen en een heel goed en gezond 2021.
Love the ones you're with!

Maud Wilms

Of stuur me hier een berichtje, dan komt het direct in mijn mailbox:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.